Βιβλιοθήκη – Υπηρεσία Πληροφόρησης

Σχετικά με τη Βιβλιοθήκη του Γ.Ν. Κέρκυρας

Καλώς ορίσατε στον διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης – Υπηρεσίας πληροφόρησης του Γ. Ν. Κέρκυρας

“Αλεξάκη Σπυριδούλα”

Βρείτε και εξερευνήστε χιλιάδες βιβλία στις συλλογές που είναι διαθέσιμα για το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Η Βιβλιοθήκη – Υπηρεσία Πληροφόρησης «Αλεξάκη Σπυριδούλα» στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου του Γ.Ν. Κέρκυρας και είναι δανειστική για το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Η Νοσοκομειακή Βιβλιοθήκη αποσκοπεί στην ευρύτερη πνευματική καλλιέργεια, πολιτιστική επιμόρφωση και ψυχαγωγία, των χρηστών. Επιπροσθέτως, έχει στόχο της την κάλυψη των επιστημονικών και εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού του Νοσοκομείου, καθώς και όλων όσων ενδιαφέρονται για πληροφορίες σχετικές με Θέματα Υγείας όπως φοιτητές, σπουδαστές, ειδικευόμενοι κ.α. Ακόμη, στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη και διεύρυνση τόσο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών στόχων, όσο και του ευρύτερου κοινωνικού ρόλου του Γ.Ν. Κέρκυρας.

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Βιβλιοθήκης παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 3.000 τεκμήρια (μονογραφίες, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά κ.α.) ο αριθμός των οποίων ανανεώνεται συνεχώς. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται τέσσερις συλλογές με ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα βιβλία για την εξυπηρέτηση των ποικίλων αναγκών του κοινού:

    1. Ιατρική Συλλογή
    2. Συλλογή Ενηλίκων
    3. Συλλογή Παιδικών Βιβλίων
    4. Παλαιά και Σπάνια Βιβλία

Η βιβλιογραφική περιγραφή των εγγραφών βασίζεται στα ISBD και στους AACR2, σε διάφορα επίπεδα και προσαρμογές. Η διάταξη των εγγραφών είναι σε μορφή ISO 2709 / UNIMARC.

Slide Slide Slide
Χρήσιμες Πληροφορίες 
Πολιτική Δανεισμού
Κατάλογος Πηγών Πληροφόρησης
Παροχή Υπηρεσιών
Θεματικός Κατάλογος Dewey
Ταξινομικό σύστημα της National Library of Medicine (NLM)
Ωράριο Λειτουργίας

Σχετικοί σύνδεσμοι
Font Resize
Contrast